A Travellerspoint blog

Framme i Jakarta

Okej, så första blogginlägget jag skriver kommer ifrån Jakarta ifrån... uhm, jag vet faktiskt inte riktigt vart vi befinner oss mer än att det är ett mer än lovligt sunkigt "top" internet cafe som knappast håller vad det lovar. Klockan är 8.19 på kvällen här och vi hade tänkt gå ut och käka och sånt och sen få en god natt sömn vilket kan behövas efter den megalånga flygresan.

Vi hade tänkt ta lite bilder och kanske berätta om alla roliga saker som redan hänt som fejkjapanen på toaletten, svarttaxin som spelade Women Radio eller det markliga kosystemet på Qatars flygplats. Plus ta lite bilder av hooden vi slagit oss ner i, där vi redan börjar acklimatisera oss ganska väl fastan vi är de enda västerlänningarna så långt ögat kan nå. Jaja, over and out.

-Sebastian

Posted by Locaville 06:15 Comments (2)

Resfeber

Hallå där, gott folk!

Jag tänkte passa på att hälsa er välkomna till vår nya reseblogg.

Vi som kommer skriva i den här heter Love och Sebastian, vi är två unga killar som träffades under vår studietid vid Örebro universitet. Love är den skäggiga farbrorn och Sebastian den mindre skäggiga, bara så ni vet!

Resan har visserligen inte blivit av än, men närmar sig med stormsteg. I skrivande stund är det sex dagar kvar tills avresa. Sålunda har resfebern börjat göra sig påmind och vi fylls upp med visioner av paradisöar och palmer varvat med enorma städer och högteknologiska under. Men bakom det pastellfärgade paradiset döljer sig nervositeten, för även om vi båda är tämligen välberesta är det första gången vi åker såpass långt bort under en såpass lång tid.
Vi vet inte vad som väntar oss bortom horisonten. Vi hoppas självfallet på det stora äventyret, att möta en annan kultur bortom tid och rum. Frågan är om det fortfarande är möjligt. Hur långt har turismexploateringen spridit sig? Har den indonesiska kulturen fortfarande ett reellt fotfäste hos befolkningen eller har den prostituerat sig i charterturismens namn? Vi har väl förmodligen alla upplevt det någon gång; en festival eller föreställning av något slag där de enda åskådarna är turister. Bleka, urvattnade skuggor av det som en gång varit ett viktigt kulturellt inslag.
Vi väntar med spänning på att få se hur landet ligger på andra sidan jorden.

Nu blev det här inlägget bra mycket mer allvarligt än vad som var tänkt. Ni får ursäkta, men tankarna vandrar.
Vad jag ville få fram var helt enkelt att vi som ryggsäcksresenärer ofta är på jakt efter det genuina och folkliga snarare än de charader som man ofta utsätts för som turist. Hur vi kommer lyckas med detta återstår såklart att se men ni lär garanterat få veta om ni följer vår blogg!

-Love

Posted by Locaville 11:07 Archived in Sweden Comments (2)

(Entries 11 - 12 of 12) « Page 1 2 [3]