A Travellerspoint blog

Soekarnos sista erektion och Mr. Borneo

Hej allihopa!

Vi bestämde oss för att återigen våga oss in på Top och delge er dagens händelser.
Fast jag tänkte fuska lite och börja igår! Efter att ha skrivit gårdagens inlägg begav vi oss tillbaka till vart rum, vilt kryssande genom den kaosartade trafiken. Som ni säkert kan första var vi helt utmattade när vi damp ner i var säng och såg fram emot en god natts sömn. Men ödet var inte snällt mot oss, den kvävande hettan gjorde det omöjligt att få en blund, detta trots var AC som vi trodde fungerade. Efter några timmar insåg vi att sa inte var fallet och försökte oss på att få den i fungerande skick, detta visade sig vara ett svårt uppdrag. Såpass svårt var det att vi i vårt utmattade tillstånd inte lyckades utan istället tvingades somna i hettan. Självklart slutade det inte där.
Vi hade ställt klockan i tron att vi skulle lyckas ta oss upp ur sängen, istället väcktes vi klockan ett av en ivrig böneutropare och en skrikande rumstelefon. Vi insåg att våra odds var dåliga mot dessa leda fiender och begav oss resignerat mot badrummet. Efter att ha tyglat vår hygien någorlunda så bestämde vi oss for att undersöka ACn igen och insåg att det vore en bra ide att trycka på "på"-knappen. Glada i hagen över var nya upptäckt begav vi oss ut for att beskåda nationalmonumentet. Monumen Nasional (eller Monas for lokalbefolkningen) är ett 132 meter högt torn i mitten av en vacker park. Och här tänkte jag förklara den något kryptiska titeln på inlägget. Monas brukar smädande kallas for just Soekarnos sista erektion av indoneserna.
Oavsett vad detta gigantiska monument for tankarna till så var det oerhört vackert. Väl framme vid själva monumentet angreps vi dock av en mycket entusiastisk guide som visade oss runt inuti det. Efter att ha hört en del om monumentets och stadens historia så erbjöd sig vår guide att ge oss en guidad tur av den gamla staden. Efter visst tvekande sa bestämde vi oss for att acceptera hans erbjudande, trots farhågor om turistblåsning.
Ack, vad fel det skulle visa sig att vi hade. Var guide introducerade sig själv som Mr. Borneo (vilket vi senare fick reda på var på grund av att han ursprungligen kom från en mindre stad i Borneo) och kastade sig dödsföraktande ut i trafiken for att skaffa oss en taxi. Efter några smärre nära döden upplevelser så befann vi oss med den pratglade herr Borneo i den gamla hamnen där skepparna höll på att bära ombord ris på sina båtar. Detta gjordes medelst äldre herrar och smala plankor. Med gott mod skuttade vår guide över en planka till ett av de förtöjda skeppen och bad oss följa efter för en smärre tur av ett av skeppen. Efter att ha snubblat över den oförhappandes besättningen och traskat både genom och över en del rangligare anordningar så var det tydligen matdags och vi föstes in i en närliggande restaurang av högst tvivelaktig karaktär. Maten visade sig dock vara av det domvanliga slaget och introducerade oss till den indonesiska seden av att skyffla in maten i munnen medelst händer. Utöver detta blev vi uppmanade att glatt stoppa i oss allehanda underliga ting som vi blev erbjudna, däribland de mystiska vita "krupuk". Efter detta så traskade vi igenom stadens fattigare distrikt och lyssnade på intressanta anekdoter och insöp atmosfären av denna kaotiska stad.

Detta ar enbart en bråkdel av allt spannande som hänt oss denna dag, men i ett försök att begränsa mig till endast en smärre bok så slutar jag här. Mina sista ord uppmanar er att någon gång i livet prova på "butter milk" vilket jag ar övertygad om är guds gåva till mänskligheten.

-Love

Posted by Locaville 11:19

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Haha, vad klantiga ni är! (Åtminstone när ni är trötta.) Hoppas att ni har en behagligare temperatur i rummet den här natten.

Jag är fortfarande nyfiken på att få höra om fejkjapanen på toaletten och kösystemet på Qatars flygplats men det verkar hända lite för mycket på er resa för att man ska kunna hoppas på att få reda på allt man vill. Ha det bra!

by Kristin A

Kul läsning!! blir spännande att följa resan, även om jag misstänker att inläggen här kommer bli färre o färre när ni kommer in i lokalbefolkningens rutiner... haha...

by bune

Vad skönt att ni äntligen är på plats! Men vad har jag sagt om att följa med vilt främmande personer ?! Mitt modershjärta höll på att hoppa ur kroppen när jag läste om mr Borneo. Skriv ofta, så att vi som inte fick följa med på resan, kan läsa vad ni råkar ut för. Hoppas att det blir många trevliga upplevelser. Ta kort så vi kan se hur det ser ut. Kramar!

by the Linds

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint